Burendag

25-09-2018 - Wijchen

PERSBERICHT Wijchen 22 september 2018

GROTE OPKOMST BIJ BURENDAG DE WAAIJ WIJCHEN

Afgelopen zaterdag 22 augustus was het weer Nationale Burendag. In appartementencomplex De Waaij werd deze dag uitgebreid gevierd. Bewoonster en initiatiefneemster Lucia Derks, Riek Janssen voorzitter van huurdersvereniging Accio en Ruud Heller van ZZG sloegen de handen ineen om er een mooie dag van te maken. Precies 10.30 uur opende Lucia Derks deze dag met een korte toespraak. Ze hoopt vooral dat door deze dag meer verbinding tussen de bewoners zowel jongeren als ouderen zal ontstaan. Samen met de buren kunnen we vandaag met een goede kop koffie met wat lekkers even de tijd nemen met elkaar en het leggen en versterken van contacten. Immers onze buurt wordt leuker, socialer en veiliger als we elkaar ontmoeten en inzetten voor de buurt. Deze contacten zijn weer de basis voor deze gezellige Burendag. Burendag is in 2006 ontstaan op initiatief van een bekende koffiebrander. In het jaar 2008 ontstond een samenwerking met het Oranje fonds.

Erg verheugd was de organisatie door het onverwachte bezoek van wethouder Paul Loermans en wethouder Titus Burgers. Verder kwam ook directeur Walter Hamer van woningbouwvereniging Talis op bezoek. Tevens was aanwezig Talis manager John Pijnappels die alles weet over de renovatie van De Waaij dat komend jaar zal plaats vinden, maar vanmorgen was hij natuurlijk informeel op bezoek net als de twee wijkbeheerders, bestuurslid Arno Broere van Accio en directeur van ZZG Hans Vos .

Na een heerlijk kopje soep en heerlijke broodjes sloot Riek Janssen van Accio deze geslaagde dag af. Ze bedankte uiteraard initiatiefneemster Lucia Derks , Ruud Heller (ZZG). Verder het onverwachts bezoek van de Talis medewerkers en de gemeente. Het was een leuke dag die we met elkaar positief blijven herinneren, Het samen zijn en het met elkaar gezellig hebben. Belangrijk is dat buurtgenoten elkaar ook op blijven zoeken na deze geslaagde dag.