Het bestuur van Accio

Arno Broere
Ik ben geboren in het jaar 1942 te Zundert. Vanaf 1944 woonachtig in Nijmegen op diverse locaties, en werkzaam geweest in de installatiewereld. Momenteel woon ik in een huurappartement van Talis in de Fenikshof. Mijn persoonlijke interesses en activiteiten zijn onder andere muziekspelen met een harmonica, het spelen van bridge en ik ben actief in diverse maatschappelijke organisaties. Als bestuurslid wil ik actief meedenken aan vernieuwingen en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en huurbeleid om de beleving van het wonen en de woonomgeving te verbeteren.

Pim van Ginneken
Ik ben 45 jaar oud en woon in de wijk Hazenkamp in Nijmegen. Binnen Accio ben ik nu vooral betrokken bij de gesprekken over de prestatieafspraken die Talis en de gemeente Nijmegen samen met ons maken. De politieke kant hierin interesseert me. Dit wil ik ook de komende jaren blijven doen. Vandaar dat ik me verkiesbaar stel voor het nieuwe bestuur en hier een actieve rol wil blijven innemen. Ook omdat ik een maatschappelijk betrokken huurder ben. Ik wil graag zaken die de huurders van Talis bezig houden, bespreekbaar maken binnen het gemeentehuis.

Hans Heinink
Ik ben 53 jaar, getrouwd en sinds 3 jaar huurder van Talis. Ik woon in de Wellenkamp in Nijmegen. Ik ben werkzaam als consultant en actief in diverse besturen en RvT’s, waaronder het ProCollege. Ik ben mede-initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Zwembad Dukenburg. Voor Accio wil ik me actief inzetten, omdat ik het belangrijk vind om gestructureerd en georganiseerd een huurdersvereniging te starten en mede aan te sturen. Deze vereniging dient een gelijkwaardig gesprekspartner te zijn van Talis en overheden en hier de belangen en gevoelens van de huurders te behartigen. Dit gaat niet snel maar met het stellen van de juiste doelen en met inzet van bestuur en werkgroepen moet hier binnen enkele jaren een volwaardig huis staan. Ik wil me graag inzetten om dit fundament uit te bouwen naar dat huis en mijn kennis van bestuur en overheid hiervoor in te zetten. Ik geloof dat wonen in woningen van Talis voor alle bewoners “een feestje moet zijn”. Hiervoor moeten we zorgen dat de huurders zich gehoord en vertegenwoordigd voelen.

Ik ben 62 jaar, gehuwd, heb 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Sinds 1973 woon ik in Wijchen, waarvan de laatste 25 jaar in Wijchen-Noord. Ik ben jaren actief geweest in de bewonerscommissie van deze groene wijk. Sinds de oprichting van Accio ben ik betrokken bij alle ontwikkelingen rondom Accio. Sinds 23 juni 2016 vormen we een huurdersvereniging en ben ik voorzitter van het oprichtingsbestuur geworden. Inhoudelijk hou ik me actief bezig met de prestatieafspraken met de gemeente Wijchen en Talis. Ook ga ik naar veel bijeenkomsten in de regio om op de hoogte te blijven van wat er speelt rondom allerlei thema’s in de volkshuisvesting, zoals onder andere ‘het nieuwe wonen op je oude dag’, ‘passend toewijzen van woningen’ en ‘laten we normaal doen over asbest’.