Verslag eerste algemene ledenvergadering

Na de drukbezochte huurdersbijeenkomsten in oktober, kende ook de eerste algemene ledenvergadering (ALV) afgelopen 26 november een hoge opkomst. Ruim 160 betrokken huurders hadden tijd vrijgemaakt om mee te denken over de toekomst van Accio. Tijdens de ALV is het oprichtingsbestuur afgetreden en het nieuwe bestuur is door de leden gekozen. Naast de presentaties die er gegeven werden was er ook ruimte voor vragen uit de zaal. Het bestuur van Accio is uitgebreid op de vragen in gegaan. De geluiden vanuit de leden waren overwegend positief. Verschillende keren werd uiting gegeven dat er vertrouwen bestaat in de werkwijze van het bestuur van Accio. Uiteraard zijn dit de eerste prille stappen naar het bouwen aan een ‘verenigingscultuur’ waarbij leden gezamenlijk opkomen voor de belangen van alle huurders van Talis. Vooralsnog kunnen we stellen dat Accio met een vliegende start met 1600 leden en een constructieve eerste ALV op de goede weg zit. Zestien leden melden zich die zich actief willen inzetten voor de vereniging in de kascommissie of in een themagroep. Het bestuur is daar uiteraard heel blij mee.

Hier leest u het uitgebreide verslag van de bijeenkomst op de website.


De bijhorende documenten vindt u hier:

Presentatie tijdens de ALV


Huishoudelijk reglement


Verslag Accio juni - november 2016


Wilt u liever een papieren versie van deze documenten ontvangen dan kunt u dit laten weten via het e-mailadres van accio: info@hv-accio.nl onder vermelding van uw naam en uw adres. Wij sturen u dan de stukken toe.

We hebben na verzending van de bevestiging van de lidmaatschap en de agenda aan de leden gemerkt dat we ongeveer 50 foutieve emailadressen in ons ledenadministratie hebben. Mocht u nu geen bevestiging van uw lidmaatschap hebben ontvangen laat het ons dan a.u.b. even weten via info@hv-accio.nl dan passen we uw email alsnog aan in de ledenadministratie.

 

De huurdersbijeenkomsten 2016

Jaarlijks organiseren Accio en Talis gezamenlijk een huurdersbijeenkomst. Voor deze bijeenkomsten worden alle huurders, leden en medewerkers van Talis uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst bespreken we de onderwerpen van beleid waar Accio en Talis op dat moment samen aan werken. Je kunt als huurder meepraten en meedenken over die beleidsonderwerpen en zo invloed uitoefenen op het beleid.

De laatste huurdersbijeenkomsten vonden op maandag 10 oktober in Nijmegen en op woensdag 19 oktober in Wijchen plaats. De opkomst was hoog. Accio dankt alle deelnemers voor hun bijdrage. We hebben de opbrengsten van de avonden bekeken. Hier kunt u het verslag van de bijeenkomsten downloaden en bekijken. We gaan de komende maanden met een aantal onderwerpen aan de slag in werkgroepen:

Huurbeleid
Prestatieafspraken Wijchen
Prestatieafspraken Nijmegen
Duurzaamheid.

 

Werkconferentie 2015

Op 24 maart 2015 hebben ruim 60 huurders en 30 medewerkers van Talis gesproken over verschillende beleidsonderwerpen.

De onderwerpen die zijn besproken:

Huurbeleid (bekijk hier de brief)


Wonen & zorgbeleid (bekijk hier de brief)


Communicatiebeleid (bekijk hier de brief)


Duurzaamheidsbeleid (bekijk hier de brief)


Veranderingen in de corporatiesector (Bekijk de presentatie)