Eerste bewoners de Stelt-Zuid nemen hun intrek

Op 11 september kregen de eerste bewoners van de Stelt-Zuid, het meest zuidelijke stuk van Lent, de sleutel van hun nieuwe woning. De woningen zijn vlak bij de dijk gebouwd. De 20 compacte en efficiënt ingedeelde sociale huurwoningen zijn tijdens de coronacrisis in 7 maanden gebouwd. Tot 2025 wil Talis in heel Nijmegen-Noord 700 huurwoningen opleveren. 

“In deze bijzondere tijden hebben we gelukkig door kunnen bouwen. En dat is belangrijk vanwege de enorme vraag naar betaalbare huurwoningen. Nu er locaties beschikbaar zijn, kunnen we weer bouwen. Ik ben daar erg blij mee en ik kijk uit naar alle 700 woningen die we de komende vijf jaar in Nijmegen-Noord bouwen. Dat is een enorme boost voor de woningmarkt”, aldus Ronald Leushuis, bestuurder van Talis.

Betaalbaar en ook voor jongeren
De woningen van 69 vierkante meter hebben een huurprijs van € 619,01 (prijspeil 2020), zodat huurders optimaal gebruik kunnen maken van de huurtoeslag. De woningen zijn geschikt voor één en twee personen. Onder de nieuwe bewoners zitten ook een aantal jongeren.

Toekomstige nieuwbouwplannen
Talis is op dit moment op verschillende plaatsen bezig met de bouw van nieuwe woningen. Enkele voorbeelden daarvan zijn: 46 woningen en appartementen in ‘Ecodorp Zuiderveld’ én 124 appartementen en 30 eengezinswoningen in Woenderskamp. Daarnaast zijn er plannen voor de bouw van 50 appartementen in Hof van Holland en 200 appartementen bij station Lent en bij De Oversteek.