Elly Wolf genomineerd als Nijmegenaar van het jaar

Elly Wolf, wijkadviseur bij Talis, is voorgedragen voor de verkiezing van Nijmegenaar van het jaar. De voordracht heeft plaatsgevonden door Talis en Accio.

Het digitale stadspanel, bestaande uit zo’n 4000 Nijmegenaren, kiest de uiteindelijke winnaar. Deze wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen.

Waarom Elly?
Riek Janssen, voorzitter van Accio, verwoordt de keuze als volgt. “Om met iedere huurder door een deur te kunnen is het steeds geven en nemen. Elly beschikt over dat vermogen. We hebben haar meegemaakt in de Kolping en Jerusalem. Daar hebben we gezien hoe ze met respect voor bewoners, toch haar mannetje staat. Als buurtbewoners in hun nachtgewaad een ochtendbakkie bij je komen doen, dan kun je verbinden en toch je doel halen.”

Ze is veelzijdig
Elly is een veelzijdig iemand. Ze houdt van mensen. In haar vrije tijd fietst en wandelt ze veel. Maar haar veelzijdigheid komt ook tot uiting in haar werk als wijkadviseur.

Ze activeert mensen
Elly is een veelzijdig iemand. Ze houdt van mensen en weet ze te activeren. Ze werft en begeleid vrijwilligers voor buurtactiviteiten en maakt ruimte voor idee├źn en wensen van anderen. Bewoners van de hoogbouw Heydepark (vooral mensen met een zorgvraag) weten hier alles van.

Ze komt op voor mensen
Zij springt in de bres voor bewoners die van het kastje naar de muur worden gestuurd. Als het nodig is staat ze op haar strepen en tegelijk zorgt ze voor verzoening. Dat weten niemand beter dan de bewoners van de wijk Kolping. Samen met haar collega Bert was zij de steun en toeverlaat van de bewoners.

Ze helpt als het moeilijk wordt
In 2020 is ze begonnen in de wijk Jerusalem. Ook hier hebben bewoners te maken met sloop en nieuwbouw. Elly staat naast ze bij de moeilijke keuzes die bewoners moeten maken. Gaan we verhuizen of blijven we? Hoe moet dat dan? Waar laat ik mijn huisdier? Hoe moet dat straks, koken zonder aardgas. Kortom veel vragen, waarbij Elly de mensen helpt. Met veel geduld en in overleg met de mensen.