Talis en Bindkracht 10 betrekken pand in de Winkelsteeg

In het najaar van 2022 verhuist Talis naar de Winkelsteeg. Het toekomstige kantoor aan de Boekweitweg 4 is een pand van het WerkBedrijf Regio Nijmegen. Talis gaat die nieuwe kantoorpand delen met welzijnsorganisatie Bindkracht 10.

Waar het werk te doen is
In 2014 verhuisde Talis naar het Honingcomplex in het Waalfront. Zo kon Talis bijdragen aan de ontwikkeling van dit gebied. Ook de verhuizing naar de Winkelsteeg dient dit doel. In de Winkelsteeg gaat, als onderdeel van de kanaalzone, een grote herontwikkeling plaatsvinden. Bovendien ligt deze locatie dichtbij Dukenburg, waar veel huurders van Talis wonen en waar voor de toekomst ook flinke opgaven liggen, zoals de energietransitie.

‘Samen wonen’
Op de nieuwe locatie gaat Talis ‘samen wonen’ met samenwerkingspartner Bindkracht 10. Deze welzijnsorganisatie was ook op zoek naar een nieuwe kantoorlocatie. Het pand aan de Boekweitweg biedt hier, met 3.200 vierkante meter, de ruimte voor. Bindkracht 10 is een betrokken, maatschappelijke partner. De organisaties richten zich samen op het faciliteren van de preventieve hulpverlening. Het ‘samen wonen’ in één pand biedt zo meerwaarde voor de huurders van Talis. Daarnaast is er voldoende ruimte in het pand voor WoonGenoot. Eind januari kondigden Talis en WoonGenoot aan om samen verder te willen gaan.

Zichtbaar en aanwezig
De Winkelsteeg ligt centraal in het werkgebied van Talis. Daarnaast werkt Talis in de wijken vanuit de wijkkantoren. Door met (wijk)kantoren zichtbaar en aanwezig te zijn in buurten en wijken, wil Talis een bijdrage leveren aan de leefbare stad en een laagdrempelig aanspreekpunt zijn voor haar huurders.
Foto: Leon Verbeek