Talis: renovatie Hofjesbuurt en Kolpingbuurt gereed

Groot onderhoud Hofjesbuurt klaar
De zestig jaar oude woningen in de Hofjesbuurt, gelegen in de Hatertse Wei, zijn opgeknapt. Op 3 oktober is de officiële oplevering van de gerenoveerde woningen. Bij de aanpak van de 87 eengezinswoningen, 192 etagewoningen en 30 garages stonden duurzaamheid, wooncomfort en uitstraling centraal, met nieuwe kozijnen, drie dubbel glas en zonnepanelen. Ook de sterke punten van de oorspronkelijke bouwstijl, de Bossche school, komen goed tot hun recht. De renovatie was in mei 2018 gestart. Lees in de Nieuwsbriefbij Talis en de Gelderlander en ook hier meer over het project. Omdat voor de bestaande bewoners de huren niet extra zijn verhoogd en de energiekosten wel fink dalen zijn de woonlasten nu lager voor de meeste bewoners.

Bewonersbetrokkenheid
Vooraf hebben bewoners mogen aangeven welke wensen zij hadden voor de vernieuwing en de uitvoering van de werkzaamheden. Samen met een bewonersgroep is uiteindelijk de aannemer met het beste plan gekozen. Ook tijdens de werkzaamheden is er voortdurend overleg geweest met bewoners en was er aandacht voor persoonlijke wensen.
Accio heeft de werkzaamheden vanaf de zijlijn gevolgd en we feliciteren de bewoners van Hofjesbuurt met hun vernieuwde en toekomstbestendige woningen.

Kolpingbuurt vernieuwd
Op 6 september 2019 was het officiële opleveringsfeest van de vernieuwde Kolpingbuurt. In aanwezigheid van bewoners, medewerkers van Talis, bestuur en leden van Accio, medewerkers van de gemeente en de aannemer werd het glas geheven op de vernieuwde buurt. In anderhalf jaar tijd werden tussen de Muntweg en het spoor 127 woningen gerenoveerd, 115 woningen gesloopt, 99 nieuwe woningen gebouwd, 6 nieuwe pleintjes aangelegd en de openbare ruimte, inclusief bestratingen en groen, vernieuwd. Een enorme prestatie die de kwaliteit van de woningen en de woonomgeving van deze huurders fors heeft verbeterd. De inzet van een klankbordgroep was belangrijk bij het meenemen van de wensen en klachten van bewoners. Accio feliciteert langs deze weg de huurders van de Kolpingbuurt en wenst hen veel plezier in hun nieuwe buurt.

Zie ook de site van de Kolpingbuurt. We hebben ook foto’s van het opleveringsfeest (van onze fotografe, ©Wicca Bijvelds, zie hier een mooi album met alle foto’s):