Huurbeleid 2023

Accio heeft jaarlijks met Talis overleg over het huurbeleid. Accio heeft in het verleden al vaker aangegeven dat bij de huurverhoging moet worden gekeken naar de woonlasten. Zeker in deze periode met de stijgende energielasten willen wij daar meer aandacht aan besteden. De regering heeft ingegrepen door de huurverhoging voor woningen met een E. F en G label (3% van het woningbezit van Talis) ook voor dit jaar te bevriezen.

Bevries ook woningen met energielabel D
Accio wil daar een stapje verder in gaan door het energielabel mede te laten bepalen hoe de huurverhoging gaat uitvallen. Daarnaast stellen wij voor bij de bevriezing ook verhuureenheden met energielabel D (6% van het woningbezit van Talis) mee te nemen. Door op deze wijze invulling te geven aan het huurbeleid van 2023 voldoen we niet alleen aan het strategisch kader van het huurbeleid van Talis maar proberen wij ook de zwaarste lasten neer te leggen bij de mensen die het minste te lijden hebben van de hogere energielasten.

Wij houden jullie op de hoogte over de onderhandelingen over het huurbeleid.

Wil je meedenken over het huurbeleid, duurzaamheid of leefbaarheid. Geef je op als werkgroeplid. Je kunt daarvoor contact opnemen met het secretariaat van Accio, secretariaat@hv-accio.nl