Verhuiscoach helpt woningmarkt in beweging te krijgen

De woning nood is hoog. Om een doorstroom op gang te helpen en mensen een passende huurwoning aan te bieden,is er in Nijmegen een verhuiscoach: Marloes Derksen. “Ik help 55-plussers die van hun eengezinswoning in de sociale huur willen verhuizen naar een woning die beter past bij hun huidige woonwensen en de toekomst. Zo vinden zij een beter passend huis en komen er huurwoningen vrij voor starters en gezinnen.”

Op 23 december ondertekende Talis samen met de gemeente, woningcorporaties Portaal en Woonwaarts, Sterker Sociaal werk en provincie Gelderland een samenwerkingsovereenkomst over de inzet van verhuiscoach Gelderland. Marloes Derksen gaat als verhuiscoach voor een periode van minimaal twee jaar aan de slag. Samen met bewoners kijkt zij wat een passend nieuw huis kan worden en wat daarvoor nodig is.

Ondersteuning op maat
Marloes Derksen zegt: “Ik geef persoonlijk advies en ondersteuning aan mensen die willen verhuizen. Via de woningcorporaties kom ik met hen in contact. Ik krijg van de corporaties een overzicht welke huizen beschikbaar en geschikt zijn. daarnaast kijk ik of ze gebruik kunnen maken van een provinciale verhuisvergoeding van € 2000,- voor onkosten, zoals een verhuizer, verf en nieuwe gordijen.

Meer informatie
Bent u 55-plus en overweegt u van een eengezinswoning te verhuizen naar een kleinere passende woning? Wilt u meer informatie over de verhuiscoach? Neem dan contact op met Talis.